راهبند چیست؟

به طور کلی از راهبند ها برای در اختیار گرفتن نحوه تردد وسایل نقلیه استفاده می شود. راهبند ها همچنین برای کنترل ترافیک، اخذ عوارض در پارکینگ ها و اتوبان ها، بالا بردن امنیت مکان های با اهمیت بالا همچون ساختمان های اداری و تجاری، مکان های دولتی و نظامی، فرودگاه ها، ایستگاه های راه آهن و … استفاده می شود.

از دیگر ویژگی های راهبند می توان به قابلیت اتصال انواع تجهیزات کنترل تردد (دوربین تشخیص پلاک، تگ RFID، دستگاه کارتخوان و … ) اشاره کرد که می توان با این تجهیزات راهبند را هوشمند کرد تا در غیاب نگهبان کار خود به درستی انجام دهد.

نحوه انتخاب راهبند

چند نکته قبل از انتخاب راهبند حائز اهمیت می باشد که باید از آن آگاهی داشته باشیم :

۱- متراژ فضایی که میخواهیم محدود کنیم

۲- میزان رفت و آمد در آن فضا

۳- میزان اهمیت آن فضا

با توجه به آیتم های فوق الذکر می توان از انواع راهبند میله ای (متداول ترین نوع راهبند)، راهبند ستونی یا بولارد (موارد امنیتی و مکان های با محدودیت ارتفاع)، راهبند زنجیری (برای پوشش متراژهای بالا)، راهبند میله ای با بازوی تا شونده (برای مکان های مسقف و دارای محدودیت ارتفاع)، راهبند دفنی (برای موارد امنیتی و نظامی) و … به منظور این هدف بهره جست. خود این راهبند ها نیز به دو دسته ی الکتروهیدرولیکی (تردد بالا) و الکترومکانیکی (تردد نرمال) تقسیم می شوند که نحوه ی سیستم کارکرد این دو مدل متفاوت می باشد.

سیستم هیدرولیک در تولید راهبند ها میتواند تفاوت را چشم گیر کند زیرا باعث از بین رفت اصحطکاک قطعات می شود و عمر دستگاه بالا رفته و همچنین نیاز به سرویس های دوره ای به حداقل می رسد، البته این در صورتی است که تردد ما در شبانه روز بالاتر از ۵۰۰ مرتبه باشد.

برای مشاوره با کارشناسان مجرب ما و کسب اطلاعات بیشتر با شرکت تماس حاصل فرمایید، همچنین برای مشاهده ی انواع مشخصات راهبند ها می توانید از منوی بالا به صفحه ی اختصاصی راهبند مراجعه فرمایید.

تجهیزات جانبی راهبند

درجه حفاظتی IP : بسیاری از تجهیزات الکترونیکی باید در طول مدت استفاده در مواجه شدن با آلاینده‌ها، رطوبت و ضربه از خود مقاومت نشان دهند. درجه محافظت که معمولا به عنوان (IP (Ingress Protection بیان می شود، مشخص‌کننده‌ ی این موضوع است که تا چه حد می‌توان بدون در نظر گرفتن امنیت به مقاومت دستگاه اطمینان کرد.
IP یک کد دو رقمی است IPXY
کلمه IP که در تمامی کد ها مشترک است، نشان دهنده این است که کد دو رقمی که بعد از آن می آید بیان کننده میزان حفاظت بدنه تجهیز در برابر نفوذ آب، اجسام خارجی و دسترسی کاربر می باشد.
اولین رقم نشان دهنده درجه حفاظت درمقابل تماس و نفوذ اجسام خارجی و دسترسی به قسمت های خطرناک است و دومین رقم نیز درجه محافظت در مقابل نفوذ آب و مایعات را نشان می دهد.

رقم اول                                                                      *درجه حفاظتی*
۰ هیچگونه حفاظتی در برابر قسمت‌های برقدار و یا متحرک داخل محفظه و همچنین هیچگونه حفاظتی در برابر ورود اجسام خارجی به داخل جسم وجود ندارد.
۱ در برابر تماس‌ های اتفاقی یا غیر عمدی با قسمت‌ های برقدار یا متحرک دستگاه حفاظت شده ولی عمداً و با اراده می‌توان به قسمتهای برقدار و یا متحرک دستگاه دست زد و به طور خلاصه دستگاه در برابر ورود اشیاء با قطر بزرگتر از ۵۰ میلیمتر حفاظت شده است.
۲ قسمت‌ های برقدار و یا محرک داخل دستگاه در برابر انگشت محافظت شده و یا به عبارت دیگر دستگاه در برابر ورود اشیاء خارجی با قطر بزرگتر از ۱۲ میلیمتر حفاظت شده است.
۳ قسمت‌ های برقدار و یا متحرک داخل دستگاه در برابر ورود ابزار، سیم و هرچیز دیگر با قطر بیش از ۵/۲ میلیمتر حفاظت شده و به طور کلی اشیاء با قطر بیش از ۵/۲ میلیمتر نمی توانند وارد دستگاه شوند.
۴ قسمت‌ های برقدار و یا متحرک داخل دستگاه در برابر ورود اجسام خارجی بیش از یک میلیمتر محافظت شده است.
۵ حفاظت کامل در برابر تماس با قسمت‌های برقدار یا متحرک دستگاه، منفذهای ورود گرد و غبار به داخل دستگاه به طور کامل مسدود نشده ولی گرد و غباری که وارد دستگاه می‌شود باعث اختلال در سیستم داخلی و عملکرد دستگاه نمی گردد.
۶ قسمت‌های برق‌دار و یا متحرک داخل دستگاه به طور کامل در برابر تماس‌های خارجی حفاظت شده و مطلقاً منفذی جهت ورود گرد و غبار به داخل دستگاه وجود ندارد.

 

رقم دوم                                                                    *درجه حفاظتی*
۰ دستگاه هیچ گونه حفاظتی در برابر آب ندارد.
۱ دستگاه در برابر قطرات متراکم شده که به طور قائم از بالا بر روی قاب آن می چکد محافظت شده است.
۲ دستگاه در برابر باران که به طور قائم یا با زاویه ۶۰ درجه نسبت به خط قائم به بدنه آن ببارد حفاظت شده است.
۳ دستگاه در برابر باران که به طور قائم یا با زاویه ۶۰ درجه نسبت به خط قائم به بدنه آن ببارد حفاظت شده است.
۴ دستگاه در برابر پاشش آب در هر جهت به بدنه آن حفاظت شده است.
۵ دستگاه در برابر پاشش آب با فشار از هر جهت به بدنه آن در شرایط معین حفاظت شده و خطر جدی برای دستگاه ندارد.
۶ دستگاه در برابر موقعیت خاص عرشه کشتیها حفاظت شده و در این شرایط آب وارد دستگاه نمی شود.
۷ دستگاه در برابر غوطه ور شدن در آب حفاظت شده، وقتی جسم در داخل مایع غوطه ور است در فشار معین مایع و زمان معین آب وارد دستگاه نمی شود.
۸ دستگاه در برابر غوطه ور شدن در آب در زمان نامحدود حفاظت شده، وقتی دستگاه در عمق معین از آب قرار میگیرد برای زمان نامحدود آب وارد دستگاه نمی شود.

برگرفته شده از سایت تکو آیدی

باطری پشتیبان Backup : باطری پشتیبان در زمان قطع برق مانع از کار افتادن راهبند می شود و برق دستگاه را به وسیله باطری تامین می کند. راهبند هایی که این ویژگی را ندارند داری خلاص کن دستی می باشند تا در صورت قطع برق بتوان آن ها را خلاص کرد.

لوپ دیتکتور Loop Detector : لوپ دتکتور نام سنسوری است که از آن برای تشخیص تغییر میدان مغناطیسی استفاده می شود. لوپ دتکتور به تنهایی قابل استفاده نیست و برای بهره مندی از آن باید یک رشته سیم که به صورت حلقه قرار داده شده است را به سنسور متصل نمود. به این حلقه سیم لوپ گفته می شود. مکانیزم عملکرد این سنسور بر پایه اصول الکترومغناطیس می باشد. وجود دوعدد حسگر از نوع Loop Detector امکان ورود و خروج وسایل نقلیه را به صورت اتوماتیک فراهم می سازد.

اینکودر Encoder : اینکودر دستگاهی الکترونیکی است که اطلاعات دریافتی را به صورت کد ارسال می نماید و در پایانه این اطلاعات توسط دستگاه دیگری به نام دیکودر رمزگشائی و بنا به نیاز پردازش می گردد. این دستگاه در راهبند دارای چشم‌‌های حسگر مانع می‌باشد تا از برخورد احتمالی با شخص و یا وسیله نقلیه جلوگیری شود و کلاچ هوشمند سیستم در صورت برخورد ، مانع را تشخیص داده و عکس العمل مناسبی نشان خواهد داد.